top of page
Wing Chun
Logo  site.jpg

WING CHUN KUNG FU

Wing Chun Kuen, algemeen bekend als Wing Chun of Ving Tsun, is een conceptgebaseerde traditionele Zuid-Chinese Kungfu- stijl ( wushu ) en een vorm van zelfverdediging , die snelle armbewegingen en sterke benen vereist om tegenstanders te verslaan. Zachtheid (via ontspanning) en het uitvoeren van technieken op een ontspannen manier is fundamenteel voor Wing Chun.

De hedendaagse Wing Chun met zijn karakteristieke zes vormen en de "Chi-Sao" / "Poon-Sao" zijn terug te voeren op de studies van de leraren van Ip Man en Yuen Kay-shan . De andere lijnen bevatten ofwel afzonderlijke technieken, instructies, vormen en wapengebruik.

 

De Jee Shim-afstamming van Wing Chun heeft genoeg afwijkingen van het curriculum uitgesproken om als een aparte / zuster-vechtkunststijl te worden beschouwd, Weng Chun

Your coach
v.jpg

SIFU DOUREYTH

Doureyth Snoussi begon zijn opleiding in de Lo Man Kam-stijl in de Kung Fu Wushu-school van Sifu Stephan en Jean-Pierre Englebert. Daar was hij in staat om de nauwkeurigheid en discipline te ontdekken en te ontwikkelen die nodig zijn om een ​​solide basis van vaardigheden te verwerven.

 

Vervolgens vervolgde hij zijn opleiding aan de Wing Chun Academy van Sifu Marc Stevens waar we een stijl leerden die vergelijkbaar is met die van Sifu Martin Dragos. Eerst een paar jaar als assistent en daarna als instructeur.

 

Gedurende de laatste twee jaar leerde hij alle secties van Chi Sao opnieuw in de Wing Tjun-stijl, waardoor hij een bredere en completere visie op deze krijgskunst zal hebben.

In 2021 richtte hij het Maestria Wing Chun Academy op om zijn passie en kennis te delen. Nieuwsgierig en gepassioneerd, neemt hij deel aan cursussen en seminars om zijn technieken te perfectioneren en verschillende aspecten en visies te ontdekken.

bottom of page